internet buy 10k followers on photo instagram
purchasing 100k followers and likes on instagram
buy 5000 instagram followers additional hints
do you know same day online loans in Waco TX
best place to buy check my site real 5000 followers
1000 instagram buy followers on website
instagram Followers review
do you know make a quick online loan with guaranteed approval
Переглядiв: 1

Пам’ятка для населення

 З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь Держпродспоживслужба України рекомендує:

- не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб, купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продукції;

- не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з простроченими термінами споживання, зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін;

- не вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини;

- приготовлені страви бажано вживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають піддаватись вторинній термічній обробці;

-  зберігати виготовлені страви без холоду не більше 2 годин;

- не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання;

- не виготовляти багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо) у непристосованих умовах;

- при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно ретельно помити питною водою;

- не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер, колодязів, підземних джерел тощо;

- для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану;

- при неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і прокип’ячена. Для пиття та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води;

- перед приготуванням їжі та перед її вживанням необхідно завжди мити руки з милом;

- обов’язково мити руки після відвідування туалетів;

- при відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни, дорослим необхідно ретельно слідкувати за тим, щоб діти не споживали незнайомі ягоди та продукти;

- для купання та відпочинку слід користуватися лише офіційно дозволеними пляжами;

- у випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи, самолікування небезпечне, при груповому відпочинку хворого бажано тимчасово (до прибуття лікаря) ізолювати від решти колективу;

- при тяжкому стані хворого треба негайно викликати невідкладну медичну допомогу.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Тільки чітке дотримання гігієнічних правил та вимог дасть можливість уникнути харчового отруєння та зараження кишковими інфекціями.

Профілактика отруєнь нітратами у дитячого населення

В останні роки в Україні все частіше реєструються смертельні випадки дітей раннього віку від водно-нітратної метгемоглобінемії, або так званого «блакитного синдрому немовлят» – захворювання, що виникає в наслідок вживання води з перевищенням вмісту нітратів.

Водно-нітратна метгемоглобінемія діагностується найчастіше у дітей раннього віку при штучному вигодовуванні дитячими сумішами, приготовленими на воді з високим вмістом нітратів.

Симптоми хвороби у немовлят проявляються у вигляді синюшності носо-губного трикутника, мочок вух, кінчиків пальців рук та ніг, задишки, тахікардії, запаморочення, судом. В дітей, які вражені цією хворобою, може бути блювота і пронос. У екстремальних випадках відзначається слиноутворення. Гостре нітратне отруєння у дітей в 7-8 % випадків закінчується смертю. Найчастіше випадки метгемоглобінемії трапляються в сільських регіонах, де використовується вода з колодязів.

У дітей перших місяців життя отруєння нітратами можливе також через овочевий сік, молочні суміші, що готуються на воді, забрудненій нітратами.

Кип’ятіння забрудненої нітратами води збільшує її токсичність!

Тому даємо деякі  поради, як уберегтися від цієї недуги:

Не використовувати питну воду із колодязів, в яких вміст нітратів перевищує нормативні показники для приготування сумішей в дитячому харчуванні, бажано використовувати бутильовану воду для приготування дитячих страв.

Обережно застосовувати в сільському господарстві та приватному секторі мінеральні та органічні добрива. Не організовувати зберігання гною, вбиралень, вигрібних ям у радіусі 50 м від колодязів та каптажів.

Категорично забороняється давати дітям салати зі свіжих овочів, які простояли за кімнатної температури 6-8 годин, оскільки в таких стравах також прискорюється процес перетворення нітратів в нітрити.

Дотримуватись гігієнічних вимог при облаштуванні та експлуатації колодязів (ізолювати стінки колодязів, облаштовувати глиняний замок, облаштовувати навіси, кришку). Відповідно до санітарних вимог колодязі не менше 1 разу на рік необхідно чистити, а саме: відкачувати воду, чистити стінки металевими щітками від нальоту і дно від осаду, зайвих речей, які могли потрапити випадково до криниці, з подальшою дезінфекцією. Після чого воду необхідно знову відкачати і користуватися колодязем уже після наступного заповнення.

Забруднену нітратами воду можна використовувати тільки з технічною метою: прання білизни, миття посуду, прибирання та інше.

Поділіться своїми думками

© 2013 Богодухівська міська рада. Всі права захищені.
Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без письмового дозволу заборонено.
Создание сайтов студия Art-Lemon.