internet buy 10k followers on photo instagram
purchasing 100k followers and likes on instagram
buy 5000 instagram followers additional hints
do you know same day online loans in Waco TX
best place to buy check my site real 5000 followers
1000 instagram buy followers on website
instagram Followers review
do you know make a quick online loan with guaranteed approval
Переглядiв: 141

Обережно: пташиний грип!

Богодухівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області попереджає, що в ряді країн, що межують з Україною (Польща, Угорщина, Словацька Республіка), а також в декількох областях України зареєстровані випадки захворювання на високопатогенний грип птиці
Пташиний грип – захворювання птиці,що характеризується ураженням органів дихання та системи травлення. Збудником захворювання є вірус (H5N1), який є споріднений з вірусом грипу типу А у людей та тварин. Інфіковані птахи поширюють вірус через свою слину, носові секреції та послід.
Джерело інфекції – дика птиця. Основний шлях передачі збудника–повітряно-крапельний. Хвороба може також поширюватися з інфікованими кормами, питною водою, яйцями, пір’ям. Свійські птахи можуть бути інфіковані вірусом пташиного грипу через безпосередні контакти з інфікованими водоплавними птахами чи іншими інфікованими птахами, або через контакт із поверхнею (земля, глина чи клітки), або з матеріалами (вода або корм), що були заражені вірусом.
Симптоми пташиного грипу у птахів — спад активності, посиніння видимих слизових оболонок, гребеня, сережок, набряк голови, діарея, ускладнене дихання, параліч та раптова смерть.
Симптоми пташиного грипу у людей – можуть варіюватися від типових для звичайного грипу (температура, кашель, біль у горлі і м’язах) до інфекцій очей, пневмонії.
Щоб знизити ризик зараження пташиним грипом потрібно:
- уникати контакту з хворою птицею і не торкатись до місць, на які можуть
потрапити екскременти хворих птахів;
- після контакту з сирим м’ясом птахів (забій, обробка) та іншими продуктами
птахівництва ретельно мити руки з милом, а предмети, на яких оброблялось
м’ясо птиці продезінфікувати;
- вірус пташиного грипу легко знищити за допомогою термічної обробки, тому
вживати в їжу продукти птахівництва слід лише після термічної обробки: яйця
потрібно варити не менше 10 хвилин, а м’ясо – не менше 30 хвилин. Вживаючи
добре проварене м’ясо птиці, заразитися неможливо;
- яйця не можна вживати сирими; перед приготуванням яєць слід ретельно мити
шкарлупу мильною водою;
- не купувати м’ясо птахів та інші продукти птахівництва, що не пройшли
ветеринарно-санітарного контролю, а також у місцях несанкціонованої торгівлі.

Поділіться своїми думками

© 2013 Богодухівська міська рада. Всі права захищені.
Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без письмового дозволу заборонено.
Создание сайтов студия Art-Lemon.